Ферзь, який ніколи не стане королем, або Технічний програш команди В. Михайлішина

Довгий час ми ігнорували команду В. Михайлішина через власну переконаність, що це фігура минулої гри. Втім, активність «брудних» технологій його команди «Рідне місто» свідчить про те, що якась роль йому у цій виборчій грі все-таки відведена.



Спробуємо розібратися…

У шаховій грі часто використовують так-званий прийом «гамбіт» — це жертвування пішака на початковому етапі гри. І саме такою «жертвою» було обрано образ – В. Бешлея. Тут, вочевидь, застосована дуже проста політтехнологія, яку використовують у до-виборчий процес, коли формування нового образу відбувається за максимального компрометування авторитету існуючого. Отже, такий собі образ «любителя-селфеїста», який абсолютно не зосереджений на благоустрої міста, чи то пак формуванні стратегій його розвитку, а просто працює на руйнацію образу теперішнього мера (що було не важко робити завдяки і без того слабкій позиції О.Каспрука). Вочевидь, що для В. Бешлея завдання було вибране підсильне і добре оплачуване, оскільки, як відомо, – «руйнувати – не будувати, особливого розуму не потрібно». Діяльність В. Бешлея була підсилена не менш оплачуваними «посіпаками», що щедро доливали масла в киплячий казан критики і бруду в бік існуючої влади (авт. — Наголошуємо! Не маємо до неї жодного відношення і подальший аналіз стосуватиметься і їх діяльності).



Вочевидь, коли маленька і брудна гра В. Бешлея завершена – прийшов час жертвувати чергову фігуру, і на цей раз – більш вагому – ферзя! Дана роль відведена – двічі програвшому вибори мера – В. Михайлішину. Цілком зрозуміло, що реваншистський образ відданого регіонала не може стати переможним, адже кожен політтехнолог приступаючи до роботи над новим образом вивчає асоціативний ряд репутації майбутнього кандидата, щоб оцінити його шанси. Так от, з точки зору політменеджменту, можемо вивести асоціативний ряд особи В. Михайлішина: марнотратство на виборчі реклами (ніхто не забуде його постать на кожному стовпі 2010 р.); реваншизм злочинної влади регіоналів; незаконне самозахоплення мерського крісла; позов проти студентів і т.д. Тому, ставка на таку постать є завідомо програшною, що й мабуть розуміє оточення Продана-Фірташа, які на цих виборах підтримують дві кандидатури – Н. Якимчук та В. Михайлішина.



В такому разі, постає очевидною роль В. Михайлішина – відтягти голоси у існуючого мера та стати другим у другому турі, де вищезгадана коаліція бачить все-таки Н. Якимчук та В. Михайлішина, і саме у другому турі буде здійснено чергову «жертву», більш солідного статусу – ферзя В. Михайлішина. Адже, ймовірний вихід Н. Якимчук у другий тур із О. Каспруком, чи будь-яким новим кандидатом, цілком руйнує шанс на її перемогу, а у випадку виходу з В. Михайлішим можна ще й кошти на другому етапі зберегти.

Тому, команда «Рідне місто», а це чудова добірка містечкових князьків, які звикли все в місті «рєшать», не гребує підкупом виборців, чорним PR та різними антирейтинговими «штучками» виключно з однією метою – хоч трошки «заскочити» в раду і заразом прокласти шлях для пані кандидатки.

І на останок, наголошуємо, що не маємо відношення до команди чинного мера і не претендуємо на абсолютизм свого аналізу, але погодьтесь співпадінь багато…

Будемо раді, якщо «Рідне місто» на чолі з В. Михайлішиним представлять бодай якусь програму розвитку міста, тоді буде ґрунтовніше що почитати, а поки тільки «чернуха» і та надто примітивна…

Вільний оглядач Богдан Куколя.

4 коментарі

Елена Огородова
«з точки зору політменеджменту, можемо вивести асоціативний ряд особи В. Михайлішина: марнотратство на виборчі реклами (ніхто не забуде його постать на кожному стовпі 2010 р.)» — маленьке зауваження: не в 2010 р., а в 2012 р.
Захар Подкидишев
Ой як слабонько. І за шо вам тіко гроші Карімова платить))))
Богдан Куколя
Промах! Згадана Вами пані нам не знайома… А Ваш коментар є упередженим та не об"єктивним, оскільки саме Ви є добре відомим слугою команди ґ. Михайлішина. І дякуємо за коментар, бо лише зайвий раз доводить, що наш аналіз є вартий уваги і зачіпає правдиві струни гри Вашої проплаченої позиції…
Захар Подкидишев
Потіште своє самолюбство)))
Хоча, насправді, я подивився ваш «аналіз» і зробив відповідний допис у вашу медичну картку)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте